Porsche

912 Targa Soft Window Solex Matching Numbers

Vermogen
89pk
Km-stand
57.624km
Inschrijving
01/1970
Co2
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld

1571cc - 89pk

57.624km

Ongevalvrij

krasvrij en volledige reiniging

Full service historiek

én volledig technisch nazicht

1 jaar garantie

én Lampe-Debusseré approved
Omschrijving

Sublieme Porsche 912 Targa Soft Window, nu onmiddellijk leverbaar bij Lampe Debusseré!

- Deze sublieme 912 Targa Soft Window, krijgt nog een groot onderhoud met volledig nazicht van alle mechaniek na verkoop.
- Volledige Motorrevisie in 2015. Sinds Motorrevisie +- 1.500 km gereden
- Solex Carburatoren

- Zeer Zuiver Lakwerk
- Vorige eigenaar had de wagen bijna 10 jaar in bezit en stond in zijn privé collectie
- Start en rijdt zeer goed!

- 1 Jaar Waarborg op Motor en Versnellingsbak


Carpass:

https://public.car-pass.be/vhr/073b9db5-bd2f-49c2-ab1d-131ce50a7989


Kleurencombinatie:

Wit Exterieur
Bordeaux Interieur
Dashboard Overtrokken in Leder
Aluminium Inleglijsten

Belangrijkste opties


Algemene info Porsche 912:De Porsche 912 Targa Soft Window is een uniek en historisch model binnen de Porsche-reeks. De 912 zelf werd geïntroduceerd in 1965 als een instapmodel van Porsche, bedoeld om de kloof tussen de Porsche 356 en de nieuwe, duurdere 911 te overbruggen. De 912 had de carrosserie van de 911 maar was uitgerust met een viercilindermotor afkomstig van de 356, waardoor hij goedkoper en toegankelijker was.
Ontstaan van de Targa: Het concept van de Targa kwam voort uit veiligheids- en marktoverwegingen. In de jaren '60 werden cabriolets steeds minder populair in de Verenigde Staten vanwege zorgen over veiligheid en strikte regelgeving omtrent autocrashes. Porsche wilde echter een cabriolet-ervaring blijven bieden zonder de veiligheidszorgen die bij traditionele cabriolets kwamen kijken. Zo ontstond de Targa, genoemd naar de beroemde Targa Florio-race in Italië, een semi-cabriolet met een vaste rolbeugel en een afneembaar dakpaneel.
Soft Window Targa: De eerste Targa-modellen hadden een soft window, oftewel een uitritsbaar plastic achterruitje. Deze versie werd de "Soft Window Targa" genoemd. De keuze voor een soft window was deels praktisch: het maakte de productie eenvoudiger en gaf de bestuurder de mogelijkheid om zowel het dakpaneel als de achterruit te verwijderen voor een volledige open rijervaring. Bovendien was het een innovatie in die tijd omdat het de voordelen van zowel een cabriolet als een coupé combineerde.Specificaties en Kenmerken:

  • Motor: De Porsche 912 Soft Window Targa was uitgerust met een 1.6 liter viercilinder boxermotor, goed voor ongeveer 90 pk.
  • Design: De auto behield het klassieke, strakke ontwerp van de 911, maar met het unieke targa-dak en de kenmerkende rolbeugel.
  • Interieur: Het interieur was vergelijkbaar met dat van de 911, met dezelfde hoogwaardige materialen en aandacht voor detail.
Productiejaren: De Porsche 912 Soft Window Targa werd geproduceerd van 1966 tot 1969. In 1968 introduceerde Porsche de harde glazen achterruit als standaard op de Targa-modellen, hoewel de soft window nog steeds als optie beschikbaar was tot het einde van de productie.
Historische Betekenis: De 912 Targa Soft Window is tegenwoordig een geliefd verzamelobject vanwege zijn zeldzaamheid en historische betekenis. Hij vertegenwoordigt een cruciale periode in de ontwikkeling van Porsche en de innovatie van sportauto's in het algemeen. De combinatie van klassieke Porsche-styling, technische eenvoud en de unieke Targa-ervaring maken het een bijzonder model in de geschiedenis van het merk.In samenvatting ontstond de Porsche 912 Targa Soft Window als een innovatieve oplossing om de cabriolet-ervaring te behouden in een tijd van toenemende veiligheidsnormen, en het blijft een iconisch symbool van Porsche's rijke erfgoed.

toon meer

Technische specificaties
Deuren2 deuren
Zitplaatsen4 zitplaatsen
Cylinder4 cylinders
Versnellingen4 versnellingen
AandrijvingAchterwielaandrijving
Leeggewicht970 kg
BinnenbekledingLeder
LederJa
LaktypeUnknown

toon meer

* Opgelet - Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele miscalculaties of fouten in de beschrijving van deze advertentie.