Peking to Paris 2019: Patrick en copiloot Bernard rijden de pannen van het dak.

9 februari 2020

Peking to Paris 2019: Patrick en copiloot Bernard rijden de pannen van het dak.

Driving the impossible, experiencing the unbelievable …

Het was al lang de droom van Patrick om ooit deel te nemen aan de langste rally te wereld. Peking to Paris, voor het eerst gereden in 1907 en ook wel terecht de moeder aller rally’s genoemd. Voorbehouden voor classic cars van minstens 40 jaar oud en voor autoliefhebbers pur sang die niet vies zijn van wat sleutelen èn veel avontuur.

Patrick zou rijden met een open prewar car omwille van de spirit van deze endurance rally maar evenzeer gezien de relatieve evenvoudige maar zeer betrouwbare mechaniek van dergelijke auto's. De keuze viel op een 1933 Dodge met een zeldzame roadster body van TJ Richards. Slechts een handvol van deze roadsters zouden nu nog bestaan.

Het preparen van de wagen nam 2 jaar in beslag. Niets werd aan het toeval overgelaten. De wagen krijgt het immers in deze 15.000 km lange rally zeer hard te verduren. De Gobi woestijn in Mongolie, ruwe bergpassen in het Russische Ataj, de steppes in Kazachstan en tal van racecircuits zorgen voor een echte uitputtingsslag voor mens en machine.

Het relaas van de rally kun je terugvinden op hun facebookpagina: https://www.facebook.com/BelgianDodgeBrothers/

Uiteindelijk eindigden de 2 vrienden in Parijs als 1ste in hun klasse, 4de algemeen, 3de in de 'European Chalenge' en met gouden medaille. Wat hun tot beste Belgen ooit bekroont. Bestaat er voor een garagehouder een mooiere bekroning?

Binnenkort komt er een lijvig boek uit over deze rally. 'Peking to Paris 2019, uncut, by the competitors'.

Stuur Patrick gerust een mailtje om jouw exemplaar van deze gelimiteerde uitgave te reserveren.